Известие

Collapse
No announcement yet.

За питащите се какво представлява това "чудо" Алфа 159 1.8 газ/бензин!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес не ми остана време да се занимавам с това, но идната седмица ще вържа един индикатор успоредно на нагревателя и ще разбера точно, какво става.
    Съпротивлението му е 14,2 Ома.
    Не ми се види добра идеята да карам с откачен нагревател, защото без него термостатът отваря при 105 гр. и това не ми харесва много.

Рацер, ти не си ли разбрал, че съдбата непрекъснато се подпишква с нас?
    Но все пак изчака да минат студовете и тогава си прояви магарията.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Еко,при цялото ми уважение към теб това не ми изглежда разумно,мисля че спокойно мога да не се съглася относно цифрата '105",ако това ти твърдение е на база наблюдение на параметрите на конкретно твоя автомобил,то термостата според мен е чао.
      Термостата би трябвало и без подгрев да е отворен още при 90 ,няма логика да е друго.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
        Еко,при цялото ми уважение към теб това не ми изглежда разумно,мисля че спокойно мога да не се съглася относно цифрата '105",ако това ти твърдение е на база наблюдение на параметрите на конкретно твоя автомобил,то термостата според мен е чао.
        Термостата би трябвало и без подгрев да е отворен още при 90 ,няма логика да е друго.
        Вервай ми!

https://www.autopower.bg/%D1%82%D0%B...i29150024.html

Той ако отваря без управление на 90, сe губи смисъла от електрическото управление.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:28.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Изроди!
          Таман си мислех ,че 1.8 мож и да става за употреба!
          Last edited by 546; d.m.y г., 20:37.

Comment

Напротив. Това го намирам за доста добре помислено.
            За температури под 105 гр реално температурата се регулира по конкретен алгоритъм, който освен текущата температура на мотора отчита и температурата на течността на изхода на радиатора.
            Така регулирането става с предсказване на състоянието, демек доста по-точно от класическия способ.

ECU - то е Siemens, а пък тази фирма се е доказала, като един от лидерите в управлението на технологични процеси.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

За Сименс си имам особено мнение от десетина години,това решение е типично в техен стил.Не им се предоверявай,на твое място бих се подсигурил с хоум мейд подсигуряване срещу прегряване.

Comment

Няма да летя в космоса, че да се подсигурявам толкова

А и подсигуряването реално си го има заложено в самия термостат - каквото и да става с управлението, отваря по класическия способ при 105, което още не значи най-лошото.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Е ти си знаеш,няма да настъпи края на света я.Аз на два опела им побългарих охлаждането и после нямах ядове по над 350 х.км.,но докато преборя мързела си се чупеха доволно.

Comment

Е че то това дет някои му викат побългаряване, ако е направено, като хората, може да се окаже по-добро от фабричното.

На един приятел от форума със 156 1,8 CF3 се наложи да му направим външно управление за втората степен на вентилатора, защото съответният изход на ECU - то беше фирясал а пък да се сменя компютър и още неща само заради това, си е простотия отвсякъде
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:16.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Никога не съм чувал вентилатора на моята кола... За добро или за лошо??
                      156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                        Никога не съм чувал вентилатора на моята кола... За добро или за лошо??
                        Е той работи тихо и особено първата степен трудно се чува. Надявам се, че поне си тествал степените с MES.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Тук трябва някой доктор Уши-Нос-Гърло да каже,ако си женен си е добре донякъде...абе зависи..За добро,за лошо -според ситуацията.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Е той работи тихо и особено първата степен трудно се чува. Надявам се, че поне си тествал степените с MES.
                            Тествал съм и работят.
                            Но никога не съм чувал докато работи колата или след като я изгася.
                            На другите ми коли се чува.
                            Здраве да е. Щом е изкарала досега, значи няма проблем.

Да не бягаме толкова извън темата.
                            Ще ми е интересно да видя колко нисък разход може да докараш като си оправиш термостата.
                            156 2.0TS

Comment

И дал дига 200 на четвърта

Comment

По-нисък от това няма накъде

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:40 ----------

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                                И дал дига 200 на четвърта
                                Със сигурност ще ги вдигна. Приемам облози

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X